Ege Postası
Geri

Yücel’den o genelgeye tepki! Başkanlara destek!

CHP'li belediyelerin Koronavirüs'le mücadele için bağış toplamalarının ardından İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı. Kamuoyunda tepki toplayan genelgeye göre, belediyelerin bağış toplama hakkının kanunen olmadığı ancak valilik ve kaymakamlık iznine bağlı olduğu belirtildi. Bakanlıkla CHP'li belediyeler arasında krize neden uygulamaya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de tepki gösterirken, belediye başkanlarına destek verdi.
Yücel’den o genelgeye tepki! Başkanlara destek!
Haberler / Yerel Politika
1 Nisan 2020 Çarşamba 23:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İçişleri Bakanlığı, yayınladığı genelge ile bugüne kadar hep yasal kabul edilen belediyelerin bağış toplama hakkının kanunen olmadığını ancak valilik ve kaymakamlık izniyle toplanabileceğini açıkladı. Ayrıca genelgenin ardından CHP'li belediyelerin Koronavirüs'le mücadele için topladığı bağış paralarına bloke de getirildi. Genelge kamuoyunda tepki toplarken, CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı ortak bildirdi yayımlayarak bu yanlıştan dönülmesini istedi. CHP’li belediyelerin çağrısına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den destek geldi.  Yücel, "Halkımızın sağlığı, acil ihtiyaçları ve ülkemizin geleceği söz konusuyken, önümüze siyaseten engeller çıkarılsa da; Salgına, ayrımcılığa ve kutuplaşmaya karşı vatandaşlarımızı koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diyerek bakanlığın kararına tepki gösterdi.

İl Başkanı Yücel’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama;

"Halkın iradesiyle görevlerine başlayışlarının birinci yıldönümünde, başta İzmir Büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer ve İlçe belediye başkanlarımız olmak üzere tüm CHP’li belediye başkanlarımızı, halktan yana ortaya koydukları hizmetler ve mücadeleleri için kutluyorum.

Bu zor günlerde sadece halkın sağlığını düşünen ve acil ihtiyaçlarını gidermek için cansiparane bir mücadele vererek, bağış kampanyaları düzenleyen belediye başkanlarımıza, dolayısıyla halkımıza yapılan engelleme ve ayrımcılığı kınıyorum.

Halkımızın sağlığı, acil ihtiyaçları ve ülkemizin geleceği söz konusuyken, önümüze siyaseten engeller çıkarılsa da; Salgına, ayrımcılığa ve kutuplaşmaya karşı vatandaşlarımızı koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası